Maturalac Madrid

Avionom i busom u povratku
novo u ponudi
Cijena od:
5.750,00 kn
Destinacija: Barcelona, Madrid, Toledo
Broj dana: 7
Avionom u polasku i busom u povratku
Program za školsku godinu 2019.- 2020.
Program putovanja

1. DAN        GERONA, TOLEDO, MADRID

Sastanak grupe u Zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu. Registracija putnika za let i predaja prtljage na check in šalteru. Polet na speranzinom direktnom charter letu za Španjolsku. Po slijetanju u zračnu luku Riudellots dela Selva u Geroni obavljamo carinske formalnosti. Nastavak putovanja autobusom kroz Španjolsku. Dolazak u TOLEDO. Razgled grada pješice: KATEDRALA, SINAGOGA, GRADSKE ZIDINE, KUĆA EL GRECO (uključena ulaznica), CRKVA SANTO TOME, CRKVA SANTA MARIA, DVORAC ALCAZAR. Kraće slobodno vrijeme. Odlazimo autobusom u Madrid. Po dolasku u Madrid smještaj grupe u hotel 3* u najstrožem centru Madrida. Večera u hotelu. Večernja šetnja po centru grada. Povratak u hotel na noćenje.

2. DAN        MADRID

Doručak. Razgled pješice AUSTRIJSKOG DIJELA Madrida: PLAZA MAYOR, CALLE MAYOR, LA BOQUERIA, PLAZA DE LA VILLA, PUERTA DEL SOL, STARA KATEDRALA SAN ISIDORO (uključena ulaznica), KRALJEVSKA PALAČA I NOVA KATEDRALA. Nastavljamo razgled grada pješice i autobusom - BURBONSKI DIO MADRIDA: AVENIJA CASTELLANA, PLAZA DE CIBELES, ZGRADA KOMUNIKACIJA, PARK RETIRO, HOTEL RITZ, CALLE SERRANO, CALLE GOYA, CALLE VEZAQUES. Odlazak u ATOCHA-u (stari kolodvor sa tropskih vrtovima), KORIDA, SANTIAGO BERNABEU. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

3. DAN        MADRID, EL ESCORIAL

Doručak. Poludnevni izlet autobusom u EL ESCORIALA. Razgled samostana (uključena ulaznica): BASILICA, KNJIŽNICA, MUZEJ, SAMOSTAN, KRALJEVSKI PANTEON, GROBNICA SVIH ŠPANJOLSKIH PRINCEZA. Povratak u Madrid. Posjet muzeju REINA SOFIA (uključeno u cijenu). U 18 sati posjet jednom od najpoznatijih svjetskih muzeja - MUSEO DEL PRADO (uključena ulaznica). Povratak u hotel. Večera. Noćenje

4. DAN        ZARAGOSA, COSTA BRAVA

Raniji doručak. Odlazimo autobusom u smjeru Zaragose. Panoramski razgled ZARAGOSE: IGLESIA SAN JUAN DE LOS PANETES, DON JAIME, LA SEO KATEDRALA, VIJEĆNICA, BASILICA DEL PILAR, ALLAFERIA, PUENTE DEL TERCER MILENIO, ZAHA HADID, EXPO ZARAGOSA 2008. Nastavljamo putovanje prema Barceloni i Costa Bravi. U kasnim popodnevnim satima dolazimo na Costa de Barcelona Maresme ili Costa Bravu. Smještaj u hotel 3* u turističkom centru Calella ili Lloret de Mar prema izboru grupe. Večera. Organizirani odlazak u disco club(uključena ulaznica). Noćenje.

5. DAN        BARCELONA

Doručak. Odlazak autobusom na cjelodnevni razgled BARCELONE: TORANJ AGBAR, PLAZA MONUMENTAL, SAGRADA FAMILIA, LA DIAGONAL, SVEUČILIŠTE, STADION CAMP NOU, KORIDA, PARK MIRO, PLAZA ESPAÑA, FONTANE, PALACIO NACIONAL, MONT JUIC, ŠPANJOLSKO SELO, ručak lunch paket, PALAU JORDI, OLIMPIJSKI STADION, LUKA, KOLUMBOV SPOMENIK, LAS RAMBLAS, LAIETANA, PLAZA CATALUNA. Razgled GOTIČKE ČETVRTI pješice - GOTIČKA KATEDRALA (ulaz u katedralu), PLACA DEL REI, KATALONSKI PARLAMENT, PLACA REIAL, CRKVA SANTA MARIA DEL PI, ULICA RAMBLAS, LA BOQUERIA. Slobodno vrijeme prema dogovoru. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN        FIGUERES, BARCELONA

Doručak. Slobodno prije podne. Ručak u hotelu. Nakon ručka odlazimo autobusom u smjeru FIGUERESA. Panoramski razgled Figueresa i odlazak u muzej DALI (uključena ulaznica). Odlazak prema Barceloni. U večernjim satima transfer autobusom u luku Barcelone gdje se ukrcavamo na brod tvrtke GRIMALDI FERRIES PRESTIGE. Razmještaj po četverokrevetnim kabinama na brodu. Disco club gratis ulaz. Noćenje na brodu.

7. DAN        CIVITAVECCHIA

Pojačani doručak. Plovidba Mediteranom u smjeru Italije. Slobodno vrijeme na brodu. U kasnim popodnevnim satima uplovljavamo u luku Civitavecchia. Transfer autobusom za Hrvatsku. Noćna vožnja kroz Italiju. Završetak programa po dolasku na parkiralište muzeja Mimara u Zagrebu (osmog dana programa).

Mjesto polaska: Zagreb
Prijevoz: Avion, Autobus, Brod
Minimalni broj putnika: 40
Viza: Nije potrebna
Cijena po osobi
Kalkulacija cijene 40 plaćenih mjesta 5.750 kuna
Prijevoz avionom na direktnom speranzinom charter letu za Geronu, sve takse u zračnim lukama, prijevoz kvalitetnim turističkim autobusom sa licencom za prijevoz učenika, prijevoz brodom na relaciji iz Barcelone za Civitavecchiu, prijevoznik Grimaldi Ferries Prestige, smještaj na brodu u trokrevetnim i četverokrevetnim kabinama, sve takse u brodskim lukama, doručak na brodu sedmi dan programa, tri polupansiona u hotelu 3* u najstrožem centru Madrida, dva puna pansiona u hotelu 3* u Calelli ili Lloret de Maru prema izboru grupe, sobe u svim hotelima sa tušem, wc-om i tv, self service – buffet na Costa Bravi, za sve obroke kada su izleti hotel će osigurati lunch paket, slobodna distribucija 2-3-4 krevetnih soba, sve razglede prema programu putovanja, izlet u Toledo i razgled grada, cjelodnevni razgled Madrida, posjet Zaragosi sa razgledom grada, posjet Montserratu sa razgledom, cjelodnevni izlet i razgled Barcelone, poludnevni izlet u Figueres sa razgledom, ulaznicu za kuću El Greco u Toledu, ulaznicu za katedralu u Madridu, ulaznicu za samostan i grobnice El Escorial, ulaznicu za muzej Reina Sofia u Madridu, ulaznicu za muzej Prado u Madridu, ulaznicu za disco club na Costa Bravi za dvije večeri, ulaznicu za muzej Salvadora Dalia u Figueresu, posjet katedrali sv. Eulalije u Barceloni, voditelja putovanja i stručno vodstvo puta, grupnu policu osiguranja otkaza puta i grupnu policu putnog zdravstvenog osiguranja, pokriće za troškove pomoći povratka u mjesto polazišta u slučaju bolesti, osiguranje nezgode i nesretnog slučaja, sve troškove pedagoške pratnje za 3 profesora, sve troškove 2 gratis aranžmana za učenike, osigurana jamčevina Croatia osiguranje d.d. polica 298706000051, osiguranje od odgovornosti Generali osiguranje d.d. polica P13-1020201561, troškove organizacije putovanja.
Dodatni program
Najkasnije do 1.3. molimo pismenim putem prijaviti: ulaznicu za Camp Nou, ulaznicu za Santiago Bernabeu.
Putno osiguranje
Dodatna polica putnog zdravstvenog osiguranja uključena je u cijenu aranžmana. Osiguranje od otkaza puta uključeno je u cijenu aranžmana za sve putnike sa uplaćenim punim iznosom akontacije od 800 kuna najkasnije do 24. prosinca 2019. godine
Uvjeti plaćanja
Općim uplatnicama do lipnja (za maturalna putovanja u kolovozu i rujnu) 2020. godine. Do 14. lipnja (maturalac u kolovozu i rujnu) 2020. godine potrebno je završiti plaćanje ovog aranžmana karticama, virmanom ili gotovinom. Odgoda plaćanja putem Diners club kartice do 12 rata, American Express do 6 rata, Viza, Master card, Cirrus Maestro karticom ovisno o banci od 6 do 12 rata. Otplata karticama na pos aparatima Zabe, PBZ, Erste, RBA i Splitske banke.
Uvjeti
Ostali uvjeti
Pod plaćenim mjestima podrazumijevaju se učenici koji su platili punu cijenu aranžmana. Osiguranje od otkaza puta uključeno je u cijenu aranžmana za sve putnike sa uplaćenim punim iznosom akontacije od 700 kuna najkasnije do 24. prosinca 2019. godine. Za sve putnike koji će akontacijsku ratu uplatiti nakon navedenog roka ponudit će se polica osiguranja od otkaza puta uz doplatu. Speranza garantira mjesta za ovaj paket aranžman za sve prijave sa uplaćenom akontacijom najkasnije do 24.12.2019. godine. Uz ponudu vrijede Opći uvjeti putovanja, Uvjeti plaćanja, Prilog Ugovoru za maturalno putovanje, Uvjeti osiguravajućeg društva za putna osiguranja. Individualna polica osiguranja od nezgode i nesretnog slučaja kao i osiguranje prtljage može se dodatno ugovoriti u poslovnici organizatora putovanja. Za ovo putovanje nije potrebna viza. Na putovanje se može ići sa važećom osobnom iskaznicom ili putovnicom. Preporuča se Europska kartica zdravstvenog osiguranja. Putovanje se ne preporuča osobama sa smanjenom pokretljivošću
Privatnost

Organizator putovanja dužan je čuvati tajnost svih podataka o putnicima i izvršenim uplatama putnika.

PRIVOLA PREMA GDPR – GENERAL DATA PROTECTION REGULATION

Dajem privolu trgovačkom društvu SPERANZA d.o.o. turistička agencija, Zagreb, Trakošćanska 30, (u nastavku teksta: voditelj obrade osobnih podataka) da prikuplja osobne podatke maloljetnog djeteta kao putnika i moje osobne podatke, kao zakonskog zastupnika i druge ugovorne strane, radi postupka sklapanja Ugovora o organiziranju paket aranžmana, za školsko putovanje u organizaciji SPERANZA d.o.o. Prikupljeni osobni podaci nužni su i potrebni za proces registracije i sklapanje Ugovora o organiziranju paket aranžmana elektroničkim putem na mrežnim stranicama SPERANZA d.o.o. Mojim osobnim podacima i podacima maloljetnog djeteta i putnika, voditelj obrade osobnih podataka može se koristiti u sljedećim slučajevima: izvršenja ugovornih obveza – kada je obrada nužna za izvršavanje ugovora u kojem sam stranka ili za poduzimanje radnji na moj zahtjev prije sklapanja ugovora zadovoljenja legitimnih interesa – kada je to nužno, osobne podatke tvrtka Speranza može obrađivati i izvan konkretnog ugovornog odnosa, a radi zadovoljenja svojih legitimnih interesa. Takav legitiman interes može biti: vođenje sudskih postupaka i vođenje evidencije o njima otkrivanje počinitelja kaznenih djela i sprečavanje prijevara zaštita osoba i imovine ispunjavanje zahtjeva Kupaca kako bi te informacije pomogle razvoju, isporuci i poboljšanju usluga ili za interne potrebe tvrtke Speranza, kao što su revizija, analiza podataka i istraživanja radi poboljšanja proizvoda, usluga i komunikacije s korisnicima odgovaranje na upite i komentare Kupaca nužnog poštivanja zakonskih obveza – s obzirom na različite poslovne aktivnosti, SPERANZA d.o.o. se mora obavezno pridržavati mnogobrojnih zakonskih obveza, a sve sukladno Zakonu o pružanju usluga u turizmu, Zakonom o obveznim odnosima i drugih pozitivnih zakonskih propisima u Republici Hrvatskoj. Privola je u skladu s relevantnim odredbama Uredbe, neuvjetovana je i dana slobodno. Pritom također potpisnik zadržava pravo da opozove svoju privolu u svakom trenutku. Uvjeti pRIVOLE PREMA GDPR – GENERAL DATA PROTECTION REGULATION Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu registracije Kupaca usluge organizacije turističkih paket aranžmana za školska putovanja turističke agencije Speranza. Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Uvjeta putovanja. Turistička agencija Speranza kao pružatelj usluge pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU. Ovim dokumentom opisano je kako voditelj obrade Speranza d.o.o., Zagreb, Trakošćanska 30 (u daljnjem tekstu Speranza) obrađuje osobne podatke. Upućuju se Kupci usluge turističke agencije Speranza da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke Speranza prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor. Svaki Kupac koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu skole@speranza.hr. Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti prilikom registracije Kupac potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje. Koju vrstu osobnih podataka prikuplja i obrađuje Speranza? Prilikom registracije Kupca Speranza će od budućeg Kupca zatražiti pružanje određenih informacija o Ugovaratelju putovanja, odnosno putniku, (osobnih podataka) kao što su ime i prezime, datum rođenja, spol, broj putne isprave sa kojom putuje, datum do kada vrijedi putna isprava sa kojom putuje, e-mail adresa, broj telefona i mobitela, škola i razred koju pohađa putnik. Davanje osobnih podataka je odluka Kupca odnosno Korisnika. Ako Kupac ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva. Speranza preporuča Kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun putem Komunikatora turističke agencije Speranza. U koju svrhu Speranza prikuplja i obrađuje osobne podatke? Speranza prikuplja i obrađuje osobne podatke Kupca u svrhu provođenja sigurne provjere autentičnosti Kupaca, realizacije ugovora o pružanju usluge organizacije putovanja, ugovora o prodaji aviokarata, hotelskog smještaja, putnih osiguranja i paket aranžmana Kupcu (Putniku), komunikacije s Kupcem (Putnikom), eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu Kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoj ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama Kupaca. Koja je pravna osnova obrade osobnih podataka? Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom ili pisanom potvrdom) o prihvaćanju Općih uvjeta i uputa za putovanja Speranza i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju usluga po izboru Kupca a koji je sadržan u Općim uvjetima i uputama za putovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimanju radnje na zahtjev Kupca radi realizacije kupnje usluga po narudžbi Kupca. Kupac prihvaćanjem ove privole i aktivacijom ugovora daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Kupac može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka skole@speranza.hr S kojim primateljima Speranza dijeli osobne podatke? Speranza neće dijeliti osobne podatke Kupca i Putnika s drugim stranama osim u slučajevima navedenim u slijedećoj točki i u situaciji kada to pozitivni propisi zahtijevaju. Speranza će kada to zahtijeva realizacija ugovora o pružanju usluge organizacije putovanja, ugovora o prodaji aviokarata, hotelskog smještaja, putnih osiguranja i paket aranžmana po narudžbi Kupca podijeliti osobne podatke Kupca s: Pružateljima usluga prijevoza, smještaja, putnih osiguranja te turističkim agencijama organizatorima putovanja, koji moraju imati podatke o Kupcu (Putniku) radi realizacije usluge iz ugovora. Tvrtkama globalnim distribucijskim sustavima za rezervacije usluga prijevoza, smještaja i drugih turističkih usluga, koji moraju imati podatke o Kupcu (Putniku) radi realizacije usluge iz ugovora. Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni Speranza pohranjuje osobne podatke registriranih Kupaca i Putnika na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade, a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna registracija i godinu dana nakon prestanka registracije Kupca u kojem razdoblju će biti riješene eventualne reklamacije iz prethodnog razdoblja. Speranza pohranjuje osobne podatke Kupaca i Putnika na računima za izvršene usluge koji u prilogu sadrže potvrde izvršenih rezervacija i čuva te osobne podatke u fizičkom obliku na razdoblje propisano Zakonom o računovodstvu (11 godina od dana izdavanja računa). Ovi podaci fizički su pohranjen u zaključanim ormarima u prostorijama s uređajem za dozvolu pristupa. Pristup i ispravak osobnih podataka Registrirani Kupac u svakom trenutku do završetka realizacije usluge ima mogućnost pristupa svojim osobnim podacima na stranici komunikator.speranza-online.com. Promjene i ispravak podataka putnika nisu moguće unutar zadnjih 30 dana za maturalna putovanja odnosno unutar zadnjih 7 dana za sva ostala školska putovanja i izlete. Kupac koji naručuje uslugu neposrednim putem u komunikaciji s djelatnicima agencije može u svakom trenutku zatražiti informaciju o svojim pohranjenim osobnim podacima pisanim putem na adresu Speranza d.o.o., Krapinska 14, 10.000 Zagreb. Kupac može zatražiti i dobiti od Speranze cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, upitom na mail adresu skole@speranza.hr. Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav) Kupac ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail skole@speranza.hr i podaci će biti izbrisani bez odgađanja (osim ako je ugovorna obveza na snazi ili je realizacija putovanja u tijeku) ili pisanim putem na adresu Speranza d.o.o., Krapinska 14, 10.000 Zagreb Pravo na prigovor Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu skole@speranza.hr ili pisanim putem na adresu Speranza d.o.o., Krapinska 14, 10.000 Zagreb. Imate pravo i na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka. Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka Podaci koji su prikupljeni u neposrednom kontaktu s djelatnikom i koji su u fizičkom obliku čuvaju se u zaključanim sigurnosnim ormarima u prostorijama Speranza koje su zaštićene sigurnosnim vratima s potrebnom dozvolom ulaska. Zaštitu podataka Speranza d.o.o. uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Speranza provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s internet stranice komunikator.speranza-online.com te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Pravila o postupanju s „kolačićima“ Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na komunikator.speranza-online.com i na speranza.hr internet stranici na razne načine npr. kako bi stranica funkcionirala za analizu prometa ili u marketinške svrhe. Kolačič (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da „zapamti“ akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih preferencija korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje. Kolačići se mogu klasificirati kao: Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Omogućuju internatskoj stranici da dobije privremene podatke, poput komentara ili stanja košarice za kupnju. Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. eKupi.hr koristi trajne kolačiće kako bi olakšali pristup registriranim korisnicima. Pohranjuju podatke kao što su korisničko ime i lozinka, što omogućuje da koristite funkcionalnost „zapamti me“ prilikom prijavljivanja, tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete stranicu. Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu. Kolačići do treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Facebook, Instagram, Google Analytics i AdWords). Ovi kolačići nisu postavljeni od strane Speranze, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe. Koje su Vam opcije dostupne? U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safary, Firefox ili Crome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti a koje čete odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije „pomoć“ u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate. Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na našim stranicama. Speranza d.o.o.

Dodatne informacije
Pogledajte video
Pogledajte na mapi
Da li ste znali ...

... da Karlo III. godine 1767. prekida tradiciju "kraljevskog parka" dopuštaju narodu ulaz u Retiro, ali uz uvjet da su "oprani i prikladno odjeveni". No tek su 1860-ih i uspostavom prve republike konačni zauvijek srušene pregrade između kraljevskog posjeda i javnih prostora.

Izrada internet stranica WEB Marketing - Upravljanje internet stranicama EasyEdit CMS